Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Χοχλιοί μπουμπουριστοι ...!!!

Υλικά :  1 κιλο χοχλιοί χονδροί ( σαλιγκάρια ) , 1 ποτηράκι κρασι , 1 ποτηράκι ξύδι , ελαιόλαδο , αλάτι .

Εκτέλεση : Πλένουμε καθαρίζουμε τους χοχλιούς και αν καποιος  μετα από μερικά λεπτά δεν κινείται , τον πετάμε . Βουτάμε ένα - ένα το άνοιγμα των χοχλιών στο αλάτι , τους βαζουμε με το άνοιγμα προς τα κατω στο τηγάνι σε καυτο ελαιόλαδο και τους τηγανίζουμε για 5 περίπου λεπτά . Επειτα ριχνουμε πανω τους κρασι και το ξύδι και τους αφήνουμε στην φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμα . Αν προτιμάτε μπορείτε να ρίξετε μαζι με το ξύδι και το κρασι και λίγα φυλλα δενδρολίβανο στο τηγάνι ..!!!
 
Καλη όρεξη .....!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου